Blogit

Tellervo Koivisto kirjoitti päiväkirjaa Suomen Kuvalehteen 1968–1972. Julkaisemme tekstit nyt blogina.

Rouva Koiviston päiväkirja: ”Tuntuu oudolta, että vaalit ovat jo muutaman päivän kuluttua enkä havaitse itsessäni vaalikuumetta”

Blogit Rouva Koiviston Päiväkirja 2.7.2019 14:00
Tellervo Koivisto
Tellervo Koivisto - avatar

Tellervo Koiviston 64. pakina, Suomen Kuvalehti numero 12/1970.

Istuin eräässä kokouksessa keskustelemassa seuraavan kokouksen ajankohdasta. Sopiva päivä oli jo löytymässä kun mukana ollut näyttelijä kalenteriaan tutkittuaan huomautti: "Mutta silloinhan on valtakunnallinen vapaapäivä."

Seurasi hiljaisuus ja hämmästeleviä ilmeitä puolin ja toisin. Kun sanat sitten taas otettiin käyttöön selvisi, että valtakunnallinen vapaapäivä, niin mukavalta kuin se kuulostikin, ei sisältynyt muiden läsnäolevien työehtosopimuksiin.

Kun perheeni muut jäsenet pari viikkoa sitten arjesta huolimatta ottivat suksensa ja matkustivat maalle, oletin ilman muuta kysymyksessä olevan valtakunnallisen vapaaviikon ja liityin seuraan. Vasta viime viikolla älysin ettei loma ollut koskenutkaan ihan kaikkia. Joku – grafologin lausunnon mukaan "miehisellä mielikuvituksella varustettu hiihtolomasta haaveileva henkilö" – oli joutunut tekemään töitä minunkin puolestani.