Rouva Koiviston päiväkirja: ”Tuntuu oudolta, että vaalit ovat jo muutaman päivän kuluttua enkä havaitse itsessäni vaalikuumetta”

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 64 kirjoittaja toteaa valeissa ehdolla olevat sisukkaiksi.

Tellervo Koiviston 64. pakina, Suomen Kuvalehti numero 12/1970.

Istuin eräässä kokouksessa keskustelemassa seuraavan kokouksen ajankohdasta. Sopiva päivä oli jo löytymässä kun mukana ollut näyttelijä kalenteriaan tutkittuaan huomautti: ”Mutta silloinhan on valtakunnallinen vapaapäivä.”

Seurasi hiljaisuus ja hämmästeleviä ilmeitä puolin ja toisin. Kun sanat sitten taas otettiin käyttöön selvisi, että valtakunnallinen vapaapäivä, niin mukavalta kuin se kuulostikin, ei sisältynyt muiden läsnäolevien työehtosopimuksiin.

Kun perheeni muut jäsenet pari viikkoa sitten arjesta huolimatta ottivat suksensa ja matkustivat maalle, oletin ilman muuta kysymyksessä olevan valtakunnallisen vapaaviikon ja liityin seuraan. Vasta viime viikolla älysin ettei loma ollut koskenutkaan ihan kaikkia. Joku – grafologin lausunnon mukaan ”miehisellä mielikuvituksella varustettu hiihtolomasta haaveileva henkilö” – oli joutunut tekemään töitä minunkin puolestani.

Olen hirveän pahoillani ja toivon työn tekijän saavan kaipaamansa loman ennen kuin hankikanto lopullisesti estää lumiukkojen muovaamisen.