Rouva Koiviston päiväkirja: ”Tässä voi vielä päästä Kuvalehden palstalle”, sanoi Kekkonen päivällispöydässä

Presidentti ehdotti Tellervo Koiviston pakinalle otsikkoakin: ”Jälleen yksi ikävä ilta”. Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972.

Tellervo Koiviston 134. pakina, Suomen Kuvalehti numero 23/1972.

Itävallan Frans Jonasin vierailun yhteydessä jouduin istumaan päivällispöytään Kekkosen ja Sukselaisen väliin. Kun asetelma toistui parin vuorokauden kuluttua, huomautti presidentti Kekkonen: ”Tässä voi vielä päästä Kuvalehden palstalle.” Pääseehän sinne, sanoin. Kirjoitetaan ja valitetaan, kun aina joutuu istumaan noiden samojen naamojen keskellä. Presidentti ehdotti jutulle otsikkoa: Jälleen yksi ikävä ilta.

Mutta ei siitä illasta mitenkään ikävä tullut, vaikka puhuttiin jopa naisaisaa. Itse en tätä puheenaihetta valinnut, sanoin vain, että odottelen pääsyä vapautuvalle ministerin paikalle. Kekkonen vakuutti, etteivät naisten nimitykset hänestä kiinni ole, hän nimittää ilolla sen, jota hallitus esittää. Politiikassakin naisia saisi olla enemmän, kunhan vaan eivät olisi niin vietävän vanhoillisia.

Myöhemmin näyttää Kekkonen antaneen naisia ja naisasiaa koskevan laajan haastattelun. Presidentin lausunnot ja kirjoittelut herättävät aina polemiikkia ja kommentteja, niin tämäkin. Seuraavassa muutama itse kuultu ja taltioitu. Kekkonen ilmoitti vastustavansa erillisiä naisyhdistyksiä ja naisjaoksia.

Ele Alenius: Olen täysin samaa mieltä. Erillisiä naisyhdistyksiä ei pitäisi olla.