Rouva Koiviston päiväkirja: Siltä, joka uskoo kirkon muuttuvan, vaaditaan uskoa, joka ei ole tästä maailmasta

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 32 kesä alkaa ja kirjoittaja miettii uskonasioita.

Tellervo Koiviston 32. pakina, Suomen Kuvalehti numero 25/1969.

Rakas päiväkirja. Tämä on ensimmäinen todella kesäisen lämmin päivä. Tulin tänne rantakalliolle lekottelemaan jo näin aamulla, sillä kesä voi olla jälleen yllätyksellinen ja loppua samana päivänä kuin on alkanutkin. Mutta jos on ahne, pystyy yhtenäkin päivänä varastoimaan kesää yllättävän runsaasti.

Tässä auringonpaisteessa lojuessaan tuntee itsensä huolista vapaaksi. Ei tarvitse, eikä viitsi, edes ajatella mitään. Silloin tällöin ehkä huomio kiinnittyy johonkin: vene on menossa, kallion takaa nousee pilviä, jalkoihin on ilmestynyt suonikohjuja.

Havukka-ahon ajattelija tosin teki ajatustyötä kalliolla maaten. Hän katseli korkeuksiin ja mittaili taivaankannen laajuutta. Lapsena kyselin minäkin itseltäni taivasta katsellen: Mitä sitten tulee? Entä mitä sitten tulee? Ja sitten, ja sitten? Tästä pohtimisesta sain aina päänsärkyä ja vähitellen opin olemaan kyselemättä niitä asioita.