Rouva Koiviston päiväkirja: ”Pelihimoon pohjautuvat myös ne miljoonat, joita jaetaan veikkauksilla kerätyistä voittovaroista”

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 77 kirjoittaja pohtii hyväntekeväisyyden olemusta.

Tellervo Koiviston 77. pakina, Suomen Kuvalehti numero 25/1970.

Suomen Kuvalehden P&T:n palstalla ollut selostus ylioppilaiden terveystalon hyväksi järjestetystä Floranpäivän juhlasta on saanut helsinkiläisen lukijan tarttumaan kirjoituskoneeseensa:

”On tietysti hauskaa kun on hauskaa hyvän asian vuoksi ja on se 15 000 markkaakin (saalis oli 18 000 mk, T.K:n huom.) tuloa n. 7 millin taloa rakennettaessa. En tiedä onko korviinne sattunut kantautumaan se etteivät ylioppilaat välttämättä pidä itseään erillisryhmänä joka tarvitsee oman sairaalan ja muita paremmat systeeminsä, vaan puhuvat päähänsä läpiä yleiseen järjestelmään niveltymisestä ja yleisen terveydenhoidon tason korottamisesta. Kuulostanee varsin utopistiselta haaveilla korkeatasoisesta hoidosta kaikille ynnä sairaaloista joihin vieraspaikkakuntalaiset opiskelijatkin joustavasti pääsisivät.”

 

Olen opiskelijain kanssa samaa mieltä tavoitteesta ja kirjoittajan kanssa samaa mieltä tavoitteen utopistisuudesta tällä hetkellä.