Rouva Koiviston päiväkirja: Pannaan kokoon hallitus, jossa on pelkkiä naisia!

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 73 kirjoittaja epäilee, että naisenemmistöistäkin hallitusta saadaan odottaa.

Tellervo Koiviston 73. pakina, Suomen Kuvalehti numero 21/1970.

Uutta hallitusta on rustattu sekä oikeanpuoleiselle että vasemmanpuoleiselle laajalle pohjalle, mutta mikään pohja ei ota pitääkseen. Hallituspuolueet tuntuvat olevan yksimielisiä vain yhdestä asiasta, siitä, että pohjan pitää olla leveä.

Mitähän jos lähdettäisiin uudelle ja todella leveäperäiselle tielle ja pantaisiin kokoon naisten muodostama hallitus. Siinä olisivat mukana ne eduskuntaryhmät, joissa on naisedustajia.

(Tupamäki voisi tulla mukaan, ottavathan miessukupuolen hallituksetkin silloin tällöin joukkoonsa yhden naisen). Tämä olisi kansanrintamahallitus, edustaisihan se vähäväkistä ja sorrettua kansanosaa.

Ohjelmakysymykset ovat keskeisiä, niin ainakin kaikki hallitusneuvottelijat väittävät. Naiset pystyisivät tekemään pitkän listan asioista, joista he ovat lähes yksimielisiä ja muista sovittaisiin neuvottelemalla. Ohjelma ei mitenkään oleellisesti poikkeaisi vastaavista ohjelmista, eiväthän ratkaistavat pulmat ole feminiinisiä eivätkä maskuliinisia.