Rouva Koiviston päiväkirja: ”Olen kyllästynyt olemaan keski-ikäinen, keski-ikäisiltä vaaditaan liikaa”

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Kolmannessa kirjoittaja kertoo eksyvänsä eduskuntatalossa.

Tellervo Koiviston 3. pakina, Suomen Kuvalehti numero 43/1968.

Rakas päiväkirja. Juuri kun perhe oli lähtenyt iltakävelylle, ja minä olin sovittautunut mukavasti sohvannurkkaan kirjoittaakseni päiväkirjaan vaalimietteitäni, alkoi puhelin soida. Toimittajat kyselivät pääministeriä. Yleensä he soittavat keskiviikkoisin iltakoulun jälkeen, mutta nyt on tiistai ja kello lähenee kahdeksaa. Ovat varmaan erehtyneet ajasta.

Puheluita on alkanut tulla myös Ruotsista. Ei sieltä nyt ainakaan iltakoulun vuoksi ositeta, mutta ehkä he haluaisivat vaalikommentteja.

Tämäpä on omituista! Kun soittaja kysyy, missä pääministeri on, ja minä vastaan, että hän ulkoiluttaa koiraa, niin soittaja saa vastukseni tuntumaan valheelta. Mikä ihmisiin on iskenyt?

Nyt en ymmärrä yhtään mitään! Minulta on kysytty, milloin pääministeri oli viimeksi kotona, miltä hän näytti, maistuiko ruoka, mitä hänellä oli yllään kotoa lähtiessä, poistuiko hän kaupungista ja ottiko hän kalastusvälineet mukaansa. Hänelle on varmaan sattunut jokin onnettomuus, on kenties pudonnut mereen. Pitäisiköhän soittaa poliisille.