Rouva Koiviston päiväkirja: Nuoriso harrastaa seksiä ensi kerran humalassa tanssien jälkeen eikä käytä ehkäisyä – Väärä oletus!

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 79 aiheena on seksuaalielämä.

Tellervo Koiviston 79. pakina, Suomen Kuvalehti numero 30/1970.

Aatami ja Eeva elivät nuoruutensa Paratiisissa ilman vaatteita häpeämättömän onnellisina. Mutta Paratiisin moraali laski, Aatami ja Eeva alkoivat vanhemmiten verhota itseään, lymyillä ja häpeillä.

Myöhemmät sukupolvet ovat noudattaneet heidän esimerkkiään. Sukupolvi toisensa jälkeen on ikäännyttyään alkanut päivitellä elinaikanaan näkemäänsä moraalin, erikoisesti sukupuolimoraalin alaspäinmenoa. Sukupolvia on ollut useita. Mihin olemmekaan sukupuolimoraalissamme joutuneet?

Tammen Hyvä tietää-sarjassa ilmestynyt kirja ”Sukupuolinen käyttäytyminen Ruotsissa” antaa meille vastauksen. Naapurin moraalikäsitykset saattavat jonkin verran poiketa oman maamme normeista, mutta yleensä on sääntönä ollut, että se mikä on heidän ongelmansa tänään, on meidän huomenna.

Kun Ruotsin valtion toimesta järjestettiin laaja 18–60-vuotiaiden seksuaalisia tapoja, asenteita ja tietoja käsittelevä tutkimus, ei tarkoituksena suinkaan ollut tyydyttää uteliaisuutta tai urkkia intiimejä salaisuuksia.