Rouva Koiviston päiväkirja: Näin välttelen ärsyttäviä tv-mainoksia – ja kostan mainostajalle

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Viidennessä kirjoittaja ylistää lapsettomia ystäviä.

Tellervo Koiviston 5. pakina, Suomen Kuvalehti numero 45/1968.

Rakas päiväkirja. Ystävättäreni tuli käymään juuri kun olin kirjoittamassa päiväkirjaani. Kysyi tietenkin, miksi minulla on niin lapsellisia harrastuksia. Sanoin, että minusta on kauhean jännittävää lukea, mitä mieltä jostakin asiasta aikaisemmin on ollut. Samalla voi testata itsensä. Jos mielipide on muuttunut, huomaa kehittyneensä, jos se on entinen, voi olla iloinen siitä, että omaa periaatteita.

Onkohan epäsosiaalisuuden merkki, kun huomaa, ettei lähes kymmenen tv-vuoden jälkeen ole oppinut ärsyyntymättä katselemaan mainoksia. Olen kehitellyt mainostentorjuntasysteemiä, mutta ainoa tehokas keino on pitää telkkari kiinni Mainos-TV:n ajan.

Jos kuitenkin haluaisi katsella jonkin ohjelman, voi tv:n avata vasta sitten, kun mainospalat ovat ohi. Tähän ohjelmanlaatijat ovat varustautuneet siirtämällä alkamisaikoja, niin että koskaan ei voi minuutilleen olla varma, mitä tv:stä tulee. Sen sijaan vastaanottimen voi sulkea heti ohjelman loputtua ja sille eivät ohjelmantekijät voi mitään.

Mainoskatkoilla voi käydä keittämässä kahvit tai kastelemassa kukat. Joskus olen liian laiska lähteäkseni liikkeelle.