Rouva Koiviston päiväkirja: Näin hallitusta ei tehty – ja siinä, miten hallitus tehtiin, ei ole paljon kertomista

Ilmassa oli jännitystä, mutta ei niin paljon kuin olisi odottanut, kertoo Tellervo Koivisto. Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972.

Tellervo Koiviston 129. pakina, Suomen Kuvalehti numero 9/1972.

Hyvät toverit. Kuten esityslistasta selviää meillä on tänään ainoana asiana sosiaalidemokraattisen työväenhallituksen ministerien valinta. Koska kohta 1. ”Pääministeri” on tullut ratkaistuksi ylemmällä taholla, siirrymme kohtaan 2. ”Ulkoministeri”. Pyydän tekemään ehdotuksia.

”Toveri puheenjohtaja. Ehdotan toveri N.N:ää, joka on mielestäni elämäntavoiltaan moitteeton ja osaa molempien kotimaisten kielien lisäksi kohtalaisesti saksaa ja englantia.”

”Läntisten alueiden järjestöjen edustajat valtuuttivat sunnuntaisessa kokouksessaan allekirjoittaneen tuomaan läntisten alueiden terveiset. Läntisten alueiden kenttäväki on sitä mieltä, että tälle tärkeälle paikalle on saatava läntisten alueiden oma mies, toveri L.L., semminkin kun tätä paikkaa on niin kauan hoidettu itäisten alueiden voimin.”

”Nuorisojärjestö haluaa nimenomaan tälle elintärkeälle paikalle edistyksellisen henkilön ja nimeää ehdokkaakseen toveri P.P:n, joka näinä päivinä vapautuu asepalveluksesta.”