Rouva Koiviston päiväkirja: ”Lapsilla ei ole aikaa vanhemmilleen”

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Kuudennessa kirjoittaja ihmettelee väitettä, että vanhemmilla ei ole aikaa lapsilleen.

Tellervo Koiviston 6. pakina, Suomen Kuvalehti numero 47/1968.

Olen toivottoman iltauninen – aamu-uninen myös – ja tämän takia en ole ollut katsonut ainuttakaan Jatkoaikaa ennen viime lauantaita. Silloinkin nukahdin ennen kymmentä ja tv pauhasi kuuroille korville.

Heti Jatkoajan alettua heräsin puhelinsoittoon. Närkästynyt ja ehkä vähän ”liikuttunutkin” herra lausui paheksumisensa sen johdosta, että pääministeri menee samaan ohjelmaan Lenitan kanssa. Puhelun virkistämänä aloitin katselun.

Kaikilla meillä on ennakkoasenteemme ja mieltymyksemme ja niiden varaan rakennamme kuvamme. Pidän Taanilasta ja luulin tuntevani hänen mielipiteensä. Luulin myös Antti Eskolan olevan mukana paneelissa.

Illan mittaan koin pettymyksen. Taanila oli piiloutunut radikaalisuuteensa ja anarkismin puolustaminen oli annettu Walasvaaralle, joka oli täysin rimakauhun vallassa. Jussi Talven väittämät olivat lähinnä banaaleja. Pääministerille oli annettu ”yhteiskuntaa säilyttävä” rooli, jossa hän keräsi pisteitä vanhemmalta väeltä.