Blogit

Tellervo Koivisto kirjoitti päiväkirjaa Suomen Kuvalehteen 1968–1972. Julkaisemme tekstit nyt blogina.

Rouva Koiviston päiväkirja: Kuulin, että Tampereella on ravintola, jossa tarjoilevat kani-pojat – asuna hyvinistuva musta kukkaro

Blogit Rouva Koiviston Päiväkirja 11.12.2019 14:15
Tellervo Koivisto
Tellervo Koivisto - avatar

Tellervo Koiviston 121. pakina, Suomen Kuvalehti numero 44/1971.

Juha Tanttu (ulkoministeriöön siirryttyään ThanttU) on tehnyt ei järin vakavasti otettavan opaskirjan Mitä jokaisen miehen tulee tietää. Seuraava lainaus on kappaleesta Karvat: "Totuus on se, että mies tahtoo karvoja. Miehen naismenestys saattaa olla juuri karvan varassa: tummat, kiharat italialais-, espanjalaisjannut ja heidän sikailunsa tiedetään. Tämä synnyttää suomalaismiehessä alemmuutta – kas, hänkin tahtoisi juosta mättähältä mättähälle ja saada Kanarian saarilla nimenomaan ns. kotimaassa käherrettyä."

Ylläoleva olkoon johdantona jutulle, jonka puitteet kuulin henkilöltä, jonka sisaren miehen serkku on ikänsä asunut Tampereella. Tampere naisistui, viinan myynti väheni, ja ravintoloiden kannattavuuskäyrä kääntyi laskuun, joka oli kausi- ja suhdanneluonteista pysyvämpi. Asian vakavuus vaatii konsultointia. Konsultit tutkivat tilastoja, menneitä ja tulevia, ja antoivat kohtuullisena pidettävää korvausta vastaan toimintaohjeen: Naisissa on tulevaisuus.