Blogit

Tellervo Koivisto kirjoitti päiväkirjaa Suomen Kuvalehteen 1968–1972. Julkaisemme tekstit nyt blogina.

Rouva Koiviston päiväkirja: Kun naisella on lapsia, ura ei etene – miehellä sen sijaan voi olla viisi lasta ja kymmenen harrastusta

Blogit Rouva Koiviston Päiväkirja 2.4.2019 14:00
Tellervo Koivisto
Tellervo Koivisto - avatar

Tellervo Koiviston 26. pakina, Suomen Kuvalehti numero 18/1969.

Rakas päiväkirja. Sain hauskan ja katkeran kirjeen itäisestä Suomesta. Kirjeen kirjoittaja oli hakenut johtajan virkaa laitoksessa, jonka palveluksessa hän on ollut, mutta vähemmän pätevä oli hänet ohittanut. Tällaista sattui hänen kohdallaan jo toistamiseen.

Kirjoittaja kertoo hyvistä arvosanoistaan ja jatkaa: "Siitä huolimatta saan vuodesta toiseen olla nöyrä alainen. Paperini eivät osoita, että minulla olisi vikaa yläpäässä, olen käsittänyt syrjimisen johtuvan vain alapäässä esiintyvistä puutteellisuuksista."

Kirjoittajalla, joka kirjeestä päätellen on tarmokas tyttö, on pari lasta, ja tämä oli katsottu raskauttavaksi todistukseksi häntä vastaan virkaa täytettäessä. Kun naisella on lapsia, ei tämä voi mukamas riittävästi keskittyä työhönsä. Miehellä sen sijaan voi olla viisi lasta ja kymmenen sivuharrastusta ilman, että hänen leipätyönsä katsottaisiin siitä kärsivän.