Rouva Koiviston päiväkirja: Kirjoittaja on palannut maalta kaupunkiin ja huomaa, että ”naiset ovat yllättävästi kaunistuneet”

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 41 Tellervo Koivisto pohtii naisten tyyliä sekä intoa käsitöihin ja sisustamiseen.

Tellervo Koiviston 41. pakina, Suomen Kuvalehti numero 37/1969.

Rakas päiväkirja.

Olen muuttanut kaupunkiin talvehtimaan.

Tänään tein kierroksen keskustassa voidakseni nuuhkaista pääkaupungin ilmaa. Se oli kaunista ja lämmintä tällä kertaa. Melkein kaikki kaupunkilaiset tuntuivat olevan ulkona samanaikaisesti. Joku hyvä haltija näyttää täällä vierailleen kesän aikana, sillä naiset olivat yllättävästi kaunistuneet. Yhtenä iltapäivänä näin enemmän hauskan näköisiä naisia kuin kymmenenä vuonna yhteensä.

Poikkesin erääseen kahvilaan voidakseni rauhassa tutkia, mistä moinen muutos oli peräisin. Aurinko on ollut erinomainen meikkaaja, mutta oli jotakin muuta sen lisäksi. Oli kuin naiset olisivat löytäneet omat tyylinsä. Nykyisillä vaatteilla lienee siihen osuutensa, niissä ihminen tulee kauniisti esiin, vaikka itse vaatteita tuskin huomaa. Kauniiden hiusten salaisuutta en pystynyt selvittämään. Ne olivat luonnollisen ja aidon näköisiä, mutta näyttivätkö ne liian aidoilta ollakseen luonnollisia tai päinvastoin.