Rouva Koiviston päiväkirja: Jos yksi ministeri siepattaisiin, kuinka selviäisi, kuka heistä se on? – Jännärin kirjoittaminen kiehtoo

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 45 kirjoittaja hahmottelee salapoliisiromaania hallitusmaailmasta.

Tellervo Koiviston 45. pakina, Suomen Kuvalehti numero 42/1969.

Rakas päiväkirja.

Vahtimestari Ilmarinen tarttui väsyneesti päällystakkiinsa. Päivä oli ollut harmeja täynnä. Viimeksi oli eräältä virkamieheltä hävinnyt salkku, ja hän oli saanut jäädä tänne sitä hakemaan. Äsken oli kyseinen virkamies sitten soittanut ja anteeksi pyytämättä kertonut, että salkku oli löytynyt hänen makuuhuoneestaan.

Tässä ammatissa joutuu sietämään kaikenlaista. Kiitosta ei kannata odottaakaan puhumattakaan että joku auttaisi takkia päälle.

Puhelimen terävä ääni katkaisi vahtimestarin katkerat ajatukset. ”Kuuntelehan kaveri! Olemme ottaneet säiliöön yhden ministerin. Jos ei vaatimuksiimme viiden päivän vankilaviikosta suostuta viikon kuluessa, ei tämä ministeriveitikka tule kauan rasittamaan palkkalistoja. Onkos ymmärretty?”