Rouva Koiviston päiväkirja: ”Hakaniemessä uskaltaa Siltasaarenkadun ylittää enää vain valoilla merkittyjä suojateitä käyttäen”

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 81 kirjoittaja pohtii, että auton tulisi olla renki, ei isäntä.

Tellervo Koiviston 81. pakina, Suomen Kuvalehti numero 32/1970.

Auto on maalla, jos ei aina ihan välttämättömyys niin melkoinen elämisen helpottaja kumminkin. Mutta auton tulisi olla renki eikä isäntä.

Isäntä siitä on tulossa silloin kun sille annetaan niin helposti etuoikeuksia kuin mitä äskeinen maitolaituriasetus osoitti

Maitotonkat eivät tule lavoille ilman ihmistä. Jos maitolava on vain tien toisella puolen, joutuvat tien vastakkaisella puolen asuvat ylittämään tien kaksi kertaa päivässä.

Varoessaan maitoautoa oppivat ainakin paikkakuntalaiset autoilijat ohittamaan lavojen seudut vauhtia hiljentäen. Mutta jos lava on tien molemmilla puolin, joutuvat tien kummankin puolen asukkaat ylittämään tien kerran päivässä. Ja koska nyt ei autoilijoiden tarvitse maitoauton takia hiljentää vauhtiaan, lavojen läheisyydessä kulkevien ihmisten turvattomuus lisääntyy.