Rouva Koiviston päiväkirja: Abortti-kirja kertoo, miten mies haluaa siemenensä lankeavan hedelmälliseen maahan mutta pelkää hedelmää

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 92 kuullaan viimeinkin, mitä naiset sanovat abortista.

Tellervo Koiviston 92. pakina, Suomen Kuvalehti numero 1/1971.

Jokaisella joka abortin haluaa, on omat syynsä, eikä noita syitä pysty kukaan toiselle sillä tavalla esittämään että toinen todella tajuaisi. On aivan älytöntä, että sivulliset joita asia ei millään tavalla koske kuitenkin siitä päättävät.”

Seksuaalipoliittinen yhdistys pyysi lehdistön välityksellä abortin kokeneita naisia kertomaan abortista, sen tekotavasta, laillisesta tai laittomasta, syistä ja seurauksista. 250 naista kertoi. Näistä vastauksista on Ritva-Liisa Sumu koonnut Tammen Huutomerkkisarjaan kirjan nimeltä Abortti.

Aborttikeskustelun kohteena ovat tietenkin naiset, jotka eivät haluaisi raskautensa johtavan synnytykseen. Mutta ne, joille asia ei ole omakohtainen, tavoittavat vain julkisen keskustelun. He lukevat tai kuulevat, mitä asiasta sanoo lääkäri, pappi tai poliitikko. He näkevät tilastoja, lukevat moralisointeja ja ottavat kantaa niiden puolesta tai niitä vastaan. Monille abortti esiintyy ongelmana, joka on tullut keskustelun ja vapaamman aborttilain mukana. Abortti-kirja auttaa huomamaan, että ongelma on ollut olemassa, abortti on tuskainen tosiasia kymmenille tuhansille naisille.