Rouva Koivistoa ärsyttää: Kun pääministeri näkee televisiossa korkeaan virkaan nimittämänsä naisen, hän ottaa isällisen ilmeen

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 50 kirjoittaja kaipaa tasa-arvoa työelämään.

Tellervo Koiviston 50. pakina, Suomen Kuvalehti numero 48/1969.

Rakas päiväkirja. Pentti Holappa näkyy tehneen ehdotuksen, jonka ei välttämättä tarvitse olla mahdoton, vaikka se ensi kuulemalta sellaiselta tuntuisi. Tasa-arvoisuuden edistämiseksi, sanoo hän, pitäisi jotkut virat täyttää aviopuolisoilla siten, että nämä jakaisivat keskenään vallan ja vastuun. Ja tietysti palkan.

Mielestäni tätä systeemiä voitaisiin oivallisesti kokeilla lähetystöissä.

Diplomaatin vaimolla on erittäin vähän valinnan mahdollisuuksia. Hän saattaa omata insinöörin, sairaanhoitajan tai juristin pätevyyden, mutta hänellä ei ole mahdollisuutta toimia virassa, ellei tee niin radikaalia ratkaisua, että jää kotimaahan silloinkin, kun mies toimii useita vuosia ulkomailla.

Diplomaatin ei tarvitse olla naimisissa, mutta jos hänellä on vaimo, ei tämä voi eristäytyä, vaan hänen on osallistuttava miehensä velvollisuuksiin. Hänen oletetaan lisäksi olevan kaunis, viehättävä ja kielitaitoinen, mutta kaikkea tätä omalla kustannuksellaan.