Rouva Koivisto, tuore kansanedustaja, moittii Maunoa päiväkirjassaan: Politiikantekijän mies saattaa olla kovin pikkusieluinen

Tellervo Koivistosta valittiin tammikuussa 1972 Sdp:n kansanedustajaksi. Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972.

Tellervo Koiviston 124. pakina, Suomen Kuvalehti numero 4/1972.

Kaksi vuotta sitten kirjoitin mennyttä taivalta tarkastellen, että politiikantekijän vaimo ei ole miehensä kannustin vaan riippa. Perheen etu ja yleinen etu eivät aina lyö yksiin ja harva nainen on niin suurisieluinen, että hän nurisematta jaksaa uhrata yksityiset etunsa yhteisön alttarille.

Kaksi vuotta sitten en tuntenut politiikantekijän miestä, häneen olen tutustunut vasta viime viikkoina. Ilokseni tai valittaen, miltä kannalta sen ottaa, minun on todettava, että hän saattaa olla vielä pikkusielisempi kuin konsanaan vaimo.

 

Kun naispuolinen politiikantekijä huolestuneena seurailee taivaanrannan merkkejä, hallituksen syntymättömyyttä, kansantulon kasvamattomuutta, taloudellista yhdentymistä ja poliittista jakaantumista, ottaa politiikantekijän mies päälleen kaikkein hurskaimman muotonsa ja lausuu: ”Mutta onneksi meillä on uusia tuoreita voimia!”