Blogit

Tellervo Koivisto kirjoitti päiväkirjaa Suomen Kuvalehteen 1968–1972. Julkaisemme tekstit nyt blogina.

Rouva Koivisto purkaa pettymystään kevään 1970 eduskuntavaalien tulokseen: ”Vennamon ohjelmilla ei pienennetä tuloeroja”

Blogit Rouva Koiviston Päiväkirja 11.7.2019 14:00
Tellervo Koivisto
Tellervo Koivisto - avatar

Tellervo Koiviston 68. pakina, Suomen Kuvalehti numero 16/1970.

Ilmoitin vaalien jälkeisessä päiväkirjassa siirtyväni uuden aikakauden merkiksi vennamolaiseen kielenkäyttöön. Vaikka tulos oli esikuvaansa verrattuna laimea, on se herättänyt muutamissa lukijoissa närkästystä (tällä aukeamalla siitä on näytteitä). ”Tappolinjatyyli” onkin ärsyttävää, siitä olen lukijoiden kanssa samaa mieltä.

Päiväkirja, niin minun kuin muidenkin, on kirjoittajansa kokemusten ja mielenliikkeiden tulkki. Vaalien jälkeen merkitsin muistiin niitä ajatuksia, joita vaalien tulos minussa oli matkaansaattanut.

Olisin ollut epärehellinen, jos olisin kertonut olevani tyytyväinen kansan viisaaseen valintaan, koska en ollut tyytyväinen eikä kansa mielestäni valinnut viisaasti. Oma puolueeni menestyi vaaleissa kohtalaisesti, joten tyytymättömyyteni ensisijainen syy ei ollut puoluepoliittinen. Vasemmiston voittoon en uskonut, joten oikeistoenemmistö ei tullut yllätyksenä. Kansanrintama koki selvän tappion, ja tästä päästäänkin tyytymättömyyteni syihin.