Blogit

Tellervo Koivisto kirjoitti päiväkirjaa Suomen Kuvalehteen 1968–1972. Julkaisemme tekstit nyt blogina.

Rouva Koivisto pohtii menneitä vuosia ministerin puolisona: ”Vaimojen mielipidettä ei yleensä kysytä silloin kuin miehestä tehdään ministeri”

Blogit Rouva Koiviston Päiväkirja 9.7.2019 14:00
Tellervo Koivisto
Tellervo Koivisto - avatar

Tellervo Koiviston 67. pakina, Suomen Kuvalehti numero 15/1970.

Toissa elokuussa olimme tuttaviemme kanssa lasikuituveneellä myrskyssä Suomenlahdella. Tilanne oli paitsi huomattavan epämukava myös vaarallinen. Jokainen manasi mielessään ajattelemattomuuttaan kun ei ollut tullut ottaneeksi selvää odotettavissa olevasta säästä. Muutaman tunnin uurastuksen jälkeen selvisimme maihin kaikella kunnialla. Saunoimme, saimme kuivaa yllemme ja menimme vaiteliaina nukkumaan. Seuraavana aamuna aloitti tuttavamme keskustelun: "Oli se sentään hyvä ettemme sitä säätiedotusta kuunnelleet. Olisimme istua nököttäneet sisällä koko päivän. Nyt meillä sen sijaan on kerrottavana hurjia juttuja loppuiäksemme." Olimme kaikki samaa mieltä.

 

Koiviston hallitus jättää eronpyyntönsä näinä päivinä. Ministerinä ja ministerin rouvana olo päättyy kohdaltamme tähän. Vaikka neljän vuoden aikana on tullut manattua ja ruikuteltua, on nyt rannan näkyessä oikeastaan vain tyytyväinen siihen että on saanut olla mukana.