Rouva Koivisto Oulussa: Sanoin kaupunginisälle heti alkajaisiksi, että ”ankea paikka tämä Oulu, ei täällä muualta tulleet viihdy”

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 75 kirjoittaja synkistelee pohjoisessa kaupungissa.

Tellervo Koiviston 75. pakina, Suomen Kuvalehti numero 23/1970.

Mikäli Typpi Oy:n suurräjähdys olisi toteutunut, olisin kuulunut sattumalta paikalla olleisiin. Onneksi sekin osoittautui oululaiseksi huhuksi. Huhut eivät minua Ouluun houkutelleet, mutta kun kerran siellä olin, käytin tilaisuutta hyväkseni kysyäkseni miten maankuulut huhut syntyvät.

Tarvittavat elementit ovat sopiva tilanne, vähän mielikuvitusta ja hedelmällinen maaperä.

Eräs resepti: Joukko opiskelijoita käy tutustumassa panimoon. Heille tarjotaan kymmenen pullon janoon neljä pulloa olutta. Kysymyksessä on ilmeinen erehdys, mutta erehdyksellä on taipumusta johtaa uusiin erehdyksiin. Kadulle tullessaan opiskelijat eivät ole aivan varmoja lukumäärästään, heitä ehkä meni sisään enemmän kuin tuli ulos. Yksi on kenties hukkunut olutsammioon. Epävarmuus muuttuu varmuudeksi, surevien joukko kasvaa, huhu lähtee liikkeelle.