Blogit

Tellervo Koivisto kirjoitti päiväkirjaa Suomen Kuvalehteen 1968–1972. Julkaisemme tekstit nyt blogina.

Rouva Koivisto lomalla Englannissa: ”Keittiöissä käytetään liian vähän aikaa maustamiseen, liian paljon vihannesten keittämiseen”

Blogit Rouva Koiviston Päiväkirja 22.8.2019 14:00
Tellervo Koivisto
Tellervo Koivisto - avatar

Tellervo Koiviston 83. pakina, Suomen Kuvalehti numero 35/1970.

Jos nyt välttämättä pitää kesällä ulkomaille lomanviettoon lähteä, niin voinee sitä Englantiinkin mennä, myönteli lentokentällä lomalle lähtemistämme katseleva tuttava.

Välttämättömyyshän ei ulkomailla lomailu tietenkään ole, mutta jos sellaista haluaa tehdä, ei perheellä, jossa on kouluikäisiä lapsia, ole vuodenajan suhteen juuri valinnan mahdollisuutta.

Englanti on yhtä hyvä lomanviettomaa kuin mikä tahansa muukin, mikäli ei oteta huomioon kustannuksia. Lontoo on elävä kesälläkin ja sen ulkopuolella on maaseutua, lomakeskuksia, linnoja, ehkä yksinäisyyttäkin, jos sitä nyt kukaan ulkomailta lähtee hakemaan.

Lähes jokainen englanninkielinen oppikirja kertoo englantilaisen miehen virastosta tultuaan istuvan talonsa keskimmäisen kerroksen takan eteen sanomalehteä lukemaan. Alimmassa kerroksessa paistaa aamuisin vaimo tai mikäli miehen asema virastossa sen sallii, apulainen, munia ja pekonia. Ylimmässä kerroksessa, jonka lämmittämättömiin huoneisiin yksinkertaisten ikkunoitten raoista raaka yöilma tunkeutuu, palelee öisin koko perhe omissa makuuhuoneissaan.