Presidentin syntymäpäivillä Linnassa piiri pieni pyöri – Rouva Koiviston päiväkirja paljastaa pöytäkeskustelut

Suomen Kuvalehti julkaisee blogina Tellervo Koiviston pakinat vuosilta 1968–1972. Osassa 86 käy ilmi sekin, että presidentin henkilääkärillä on koinsyömä smokki.

Tellervo Koiviston 86. pakina, Suomen Kuvalehti numero 38/1970.

Piiri, karuselli tai ruletti pyörii lehdissä uusin vivahtein. Seurapiiritoimittaja valitsee tunnetuista tai vähemmän tunnetuista henkilöistä kymmenkunta ja toistaa näiden nimet, usein valokuvan kera, lehden viidessä peräkkäisessä numerossa. Kuudennessa hän ”yleisön toivomuksesta” siirtää nämä ”kyllästyttävien ihmisten” listalle ja seitsemännessä alkaa uuden kierroksen. Järjestelmä näkyy tyydyttävän lukijoita, ihastuttavan ja vihastuttavan julkisuuden henkilöitä ja rikastuttavan lehtien omistajia. Joten näin hyvää systeemiä kannattaa kannattaa.

 

Piiri pieni pyöri, toimittaja hyöri ja ketunhäntä pilkahti tällä kertaa Linnassa, missä vietettiin korkeamman tahon synkkareita.

Päivänsankari oli hyvissä ruumiin ja hengen voimissa, koska ei valitellut, vaikka törmäsimme yhteen vastaanottosalin oviaukossa. Minäkään en nostanut äläkkää ylinopeudesta, olihan presidentillä puolellaan etuajo-oikeus.