Haluan elää!

Profiilikuva
Blogit Rajalla
Olen neljän - tai seitsemän - lapsen mummi. Ihmisten moninaisuus kiinnostaa minua. Teen töitä ihmisten osallisuuden lisäämiseksi kirkossa. Tarvittaessa nousen barrikadeille, jos ihminen tai luonto ovat vaarassa.

Haluan elää maailmassa, jossa kaikille riittää vettä ja ruokaa. Haluan elää maailmassa, jossa jokaisella on paikka, mihin voi turvallisesti kallistaa päänsä.

Haluan elää maailmassa, jossa on monenvärisiä, monen kokoisia, monen näköisiä, monen ikäisiä, monia eri kieliä puhuvia ja viittovia ihmisiä. Meidän pieni Suomemme tarvitsee lisää erilaisia ihmisiä. Nuoria ihmisiä, että ylösalaisin kääntynyt ikäpyramidi tasoittuu. Vanhempia ihmisiä, että oppisimme arvostamaan elämänkokemusta kuten muissa kulttuureissa sitä arvostetaan. Tarvitsemme uutta verta, ettei syrjäinen kansamme degeneroidu kokonaan. Tarvitsemme moninaisuutta, että emme kääntyisi liikaa sisäänpäin.

Haluan, että kaikki lapset syntyvät rakastavaan syliin, saavat riittävästi ruokaa ja kodin suojan. Haluan, että kaikki lapset saavat leikkiä ja pääsevät kouluun. Raskas työ ei kuulu lapsille!

Pidän lukemisesta. Tekniikka helpottaa sekä työ- että muuta elämääni, toisin kuin monien muiden maapallolla elävien ihmisten arkea. Haluan halpaa aurinko- ja tuulienergiaa, että muidenkin ihmisten elämään tulisi tekniikka avuksi ja iloksi.

Nautin erinäköisten ihmisten katselemisesta ja tapaamisesta. Ihannemaailmassa on miehiä ja naisia. Pidän kielten moninaisuudesta, vaikka kykenen kommunikoimaan vain kuudella.

Haluan, että Suomessa keskustellaan oikeudesta elää, ei oikeudesta kuolla. Olen viime viikkoina käynyt eri sairaaloissa ja todennut, että kaikki potilaat eivät ole yhtä tärkeitä ihmisinä. Vanhoja naisia ei kannata hoitaa. Heistä on yhteiskunnassamme ylitarjontaa. Eikö mummien sylille ja viisaudelle ole käyttöä?

Työssä käyvänä olen etuoikeutettu. Työterveyshuolto on varsin kattava – ja kannattava. Me työssäkäyvät vastaamme huoltosuhteesta eli lähimmäisistämme niin kaukana kuin lähellä. – Eikö huoltosuhde tarkoita sitä, että meillä on SUHDE lähimmäisiimme, lähimmäisyyssuhde. Osa veroeuroista kuuluu niille, joilla ei ole niin paljon kuin meillä.

Haluan elää – ja antaa toisten ihmisten elää. Minua pelottaa, että ihmiset häviävät numeroiden taakse. Sen tähden on hyvä välillä pienentää mittakaavaa. Sopiva yksikkö on INHIMILLI!