Blogit

Kirkon asiantuntijajoukko bloggaa yhteiskunnan ja kirkon rajapinnoilta.

Haluan elää!

Blogit Rajalla 17.6.2015 11:01
Riitta Kuusi
Riitta Kuusi - avatar
Olen neljän - tai seitsemän - lapsen mummi. Ihmisten moninaisuus kiinnostaa minua. Teen töitä ihmisten osallisuuden lisäämiseksi kirkossa. Tarvittaessa nousen barrikadeille, jos ihminen tai luonto ovat vaarassa.

Haluan elää maailmassa, jossa kaikille riittää vettä ja ruokaa. Haluan elää maailmassa, jossa jokaisella on paikka, mihin voi turvallisesti kallistaa päänsä.

Haluan elää maailmassa, jossa on monenvärisiä, monen kokoisia, monen näköisiä, monen ikäisiä, monia eri kieliä puhuvia ja viittovia ihmisiä. Meidän pieni Suomemme tarvitsee lisää erilaisia ihmisiä. Nuoria ihmisiä, että ylösalaisin kääntynyt ikäpyramidi tasoittuu. Vanhempia ihmisiä, että oppisimme arvostamaan elämänkokemusta kuten muissa kulttuureissa sitä arvostetaan. Tarvitsemme uutta verta, ettei syrjäinen kansamme degeneroidu kokonaan. Tarvitsemme moninaisuutta, että emme kääntyisi liikaa sisäänpäin.

Haluan, että kaikki lapset syntyvät rakastavaan syliin, saavat riittävästi ruokaa ja kodin suojan. Haluan, että kaikki lapset saavat leikkiä ja pääsevät kouluun. Raskas työ ei kuulu lapsille!

Pidän lukemisesta. Tekniikka helpottaa sekä työ- että muuta elämääni, toisin kuin monien muiden maapallolla elävien ihmisten arkea. Haluan halpaa aurinko- ja tuulienergiaa, että muidenkin ihmisten elämään tulisi tekniikka avuksi ja iloksi.

Nautin erinäköisten ihmisten katselemisesta ja tapaamisesta. Ihannemaailmassa on miehiä ja naisia. Pidän kielten moninaisuudesta, vaikka kykenen kommunikoimaan vain kuudella.

Haluan, että Suomessa keskustellaan oikeudesta elää, ei oikeudesta kuolla. Olen viime viikkoina käynyt eri sairaaloissa ja todennut, että kaikki potilaat eivät ole yhtä tärkeitä ihmisinä. Vanhoja naisia ei kannata hoitaa. Heistä on yhteiskunnassamme ylitarjontaa. Eikö mummien sylille ja viisaudelle ole käyttöä?

Työssä käyvänä olen etuoikeutettu. Työterveyshuolto on varsin kattava – ja kannattava. Me työssäkäyvät vastaamme huoltosuhteesta eli lähimmäisistämme niin kaukana kuin lähellä. – Eikö huoltosuhde tarkoita sitä, että meillä on SUHDE lähimmäisiimme, lähimmäisyyssuhde. Osa veroeuroista kuuluu niille, joilla ei ole niin paljon kuin meillä.

Haluan elää – ja antaa toisten ihmisten elää. Minua pelottaa, että ihmiset häviävät numeroiden taakse. Sen tähden on hyvä välillä pienentää mittakaavaa. Sopiva yksikkö on INHIMILLI!

Rajalla -blogin kirjoittajat

Jukka Keskitalo - avatar
Kirjoittaja on kansliapäällikkö, joka pohtii uskontoa ja kirkkoa julkisessa tilassa.
Riitta Kuusi - avatar
Olen neljän - tai seitsemän - lapsen mummi. Ihmisten moninaisuus kiinnostaa minua. Teen töitä ihmisten osallisuuden lisäämiseksi kirkossa. Tarvittaessa nousen barrikadeille, jos ihminen tai luonto ovat vaarassa.
Ilkka Sipiläinen - avatar
Kirjoittaja on kirkollinen yhteiskunnan ja kestävän kehityksen tuntija. Kirkkohallituksessa johtavana asiantuntijana työskentelevä rovasti bloggaa yhteiskunnasta, kestävästä kehityksestä ja luomakunnan ihmeellisyydestä. Twitter: IlkkaSip
Jyri Komulainen - avatar
Kirjoittaja on dosentti ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokouksen pääsihteeri, joka on perehtynyt kristilliseen dogmatiikkaan ja Aasian uskontoihin.
Susanna Merikanto-Timonen - avatar
Olen kirkon ulkosuomalaistyön koordinaattori, pastori sekä viestinnän ammattilainen. Bloggaan ulkosuomalaisuudesta, maastamuutosta ja suomalaisista paluumuuttajista. Kaikille niille, joita ulkosuomalaisuus koskettaa välillisesti tai suoraan. Ulkosuomalaisuuden kokemusta minulla on Belgiasta, Saksasta ja Yhdysvalloista.
Kimmo Kääriäinen - avatar
Kirkon ulkoasiain osaston johtaja, TT, VTM, dos.
Stiven Naatus - avatar
Kirjoittaja on kirkkohallituksessa oppilaitosyhteistyön asiantuntija, joka innostuu herkästi keskustelusta ja haluaa pitää mielensä avoimena.
Lari Lohikoski - avatar
Kirjoittaja on verkkoviestintäpäällikkö Kirkon tiedotuskeskuksessa, joka aiemman työuransa on työskennellyt digitaalisten innovaatioiden parissa, mutta ehti ennen digiuraansa opiskella myös teologiksi.
Anne Anttonen - avatar
Työskentelen perheneuvonnan kouluttajana Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasioiden yksikössä. Parisuhteiden dynamiikka sekä mielen ja sielun salaisuudet sytyttävät ja innostavat oppimaan koko ajan lisää.
Kari Latvus - avatar
Kirjoittaja Kirkkohallituksen johtava asiantuntija ja yliopiston dosentti. Kirkon yhteiskunnallinen työ, kirkon läsnäolo arjessa ja digiviestintä. - Suomen suurtyöttömyys on kansallinen tragedia, johon pitää suunnata aikaa, voimia ja taloudellista tukea.
Aaro Rytkönen - avatar
Kirjoittaja on Al Amana -keskuksen toiminnanjohtaja, Suomen Lähetysseuran työntekijä ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi. Kirjoittaja asuu Omanissa, Lähi-idässä, jossa hän johtaa uskontojenvälistä dialogikeskusta ja tarkastelee uskonnon ja yhteiskunnan rajapintaa islamilaisesta viitekehyksestä käsin.
Jarmo Kokkonen - avatar
Kirjoittaja toimii kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasioiden yksikön johtajana.