Raakoja totuuksia makkarasta

Profiilikuva
Blogit Pureksittua
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Raakaravinto on pop. Luonnolliset maut, mahdollisimman vähän käsitelty ruoka. Vihannekset ja marjat, idut ja siemenet, joissa säilyvät vitamiinit, entsyymit ja hyvät rasvat.

Myös minä olen hurahtanut raakaan.

Tarkoitan nyt suomalaismiehen rakastamaa perusvihannesta, makkaraa.

Olen elänyt 47 vuotta siinä lapsellisessa uskossa, että lenkit ja grillipötkylät ovat makkaraa. Ne ovat pikemminkin keitetettyjä eineksiä, joiden suoleen on pumpattu lihan joukkoon jauhoja, sisäelimiä, rasvakudosta, kamaraa, siipikarjan nahkaa ja liuta E:tä eli lisäaineita.

”Etelä-Euroopassa vain raakamakkaraa kutsutaan makkaraksi”, sanoo Yoni Ichtertz.