Blogit

Ruuan matkassa pellolta pöytään ja maailmalta marketteihin.

Onko kaapissasi viikon kotivara?

Blogit Pureksittua 4.3.2014 11:12
Petri Pöntinen
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Jos poikkeuksellinen myrsky katkaisee sähköt tai raju, maailmanlaajuinen pandemia rajoittaa ulkona liikkumista, riittäisivätkö kotiin hankitut elintarvikkeet yli viikoksi?

Alle puolet, 40 prosenttia suomalaisista, ilmoittaa selviävänsä.

Tulos käy ilmi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kyselytutkimuksesta. Mutta kaapit eivät ole tyhjiäkään makaroneista ja säilykkeistä. Vain joka kymmenellä ruokaa riittäisi enintään päiväksi pariksi. Ja jos Nokian vesikriisi toistuisi jossain, kolmella neljästä on kannellisia astioita, joilla hakea juomavettä säiliöautoista.

Omatoiminen varautuminen pahan päivän varalle tekee paluutaan.

Tai kotivara, kun ennen sanottiin.

Vuonna 2012 Huoltovarmuuskeskuksen johdolla perustettiin – kaikessa hiljaisuudessa – Kotitalouksien omatoimisen varautumisen järjestötoimikunta Kova. Liuta järjestöjä, tunnetuimpana Martat, jakaa tietoa ja opettaa taitoja, miten viljellä perunat, säilöä marjat ja kuivattaa sienet.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu