Blogit

Ruuan matkassa pellolta pöytään ja maailmalta marketteihin.

Gourmetruokaa halpakaupasta

Blogit Pureksittua 15.1.2014 08:30
Petri Pöntinen
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Lämpimän leivonnaisen tuoksu lähes tyrmää Lidlin ulko-ovella.

En voi vastustaa Bretzeliä, tuota pientä saksalaista viipurinrinkeliä, jonka pinnalle on siroteltu suolanjyviä, kuin pieniä kiviä. Vehnäpulla kuljettaa muistot 1980-luvulle, interrailin tunnelmiin Hampurin rautatieasemalle.

Uunituoreet tuotteet muistuttavat, että Lidl ei ole enää pelkkä hard discount, halpahintamyymälä räikeine väreineen.

Saksalaisketju toki haistaa, että halpa myy kuin tauti. "Runsaasti tuotteita eurolla", mainostetaan yhtiön nettisivuilla. Lidlin Milbona on valtakunnan halvinta kotimaista kevytmaitoa, 78 senttiä litralta.

Tampereen Hallituskadun myymälä on Lidlin omakuva. Rahaa ei upoteta sisustukseen ja seiniin. Tuotteita lepää trukkilavoilla ja häkeissä, tunnelma on kuin varastossa.

Mutta ei Lidl ole vain opiskelijoiden, maahanmuuttajien ja köyhien kauppa. Viime vuonna jo yli miljoona suomalaista seisoi sen kassajonoissa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu