Gourmetruokaa halpakaupasta

Suomessa myydään luksusta, Ruotsissa tempaistiin gourmetravintola.

Profiilikuva
Blogit Pureksittua
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Lämpimän leivonnaisen tuoksu lähes tyrmää Lidlin ulko-ovella.

En voi vastustaa Bretzeliä, tuota pientä saksalaista viipurinrinkeliä, jonka pinnalle on siroteltu suolanjyviä, kuin pieniä kiviä. Vehnäpulla kuljettaa muistot 1980-luvulle, interrailin tunnelmiin Hampurin rautatieasemalle.

Uunituoreet tuotteet muistuttavat, että Lidl ei ole enää pelkkä hard discount, halpahintamyymälä räikeine väreineen.

Saksalaisketju toki haistaa, että halpa myy kuin tauti. ”Runsaasti tuotteita eurolla”, mainostetaan yhtiön nettisivuilla. Lidlin Milbona on valtakunnan halvinta kotimaista kevytmaitoa, 78 senttiä litralta.

Tampereen Hallituskadun myymälä on Lidlin omakuva. Rahaa ei upoteta sisustukseen ja seiniin. Tuotteita lepää trukkilavoilla ja häkeissä, tunnelma on kuin varastossa.