Wallenberg-mahtisuvun vesa haluaa Ruotsin ja Suomen välille lisää yhteistyötä – kiisti vierailun liittyvän hävittäjälobbaukseen

Suursijoittaja Jacob Wallenberg ei halua ottaa toistaiseksi kantaa ”herkässä vaiheessa” olevaan hävittäjähankintaan.

Ruotsin teollisuus toivoo suomalaisten yritysten lisäävän taloudellista yhteistyötä ruotsalaisten kanssa. Suursijoittaja Jacob Wallenberg näkee uusia mahdollisuuksia monilla teollisuudenaloilla ja uskoo maiden välisen kaupan kasvavan lähivuosina.

”Yhteistyö hyödyttää molempia maita, eikä Ruotsi ole Suomelle enää samanlainen isoveli kuin aikaisemmin”, Wallenberg sanoo.

Wallenbergit ovat Ruotsin yritysmaailman merkittävin vallankäyttäjä. Jacob Wallenberg toimii suvun sijoitusyhtiön Investor AB:n hallituksen puheenjohtajana. Hän osallistui torstaina Hannu Rautkallion uuden teoksen jukistamistilaisuuteen ja sen yhteydessä järjestettyyn paneelikeskusteluun, jossa pohdittiin Suomen ja Ruotsin talousyhteistyön tulevaisuutta.

Pohjoinen Liitto – Wallenbergit ja Suomi kertoo nimensä mukaisesti ruotsalaisen teollisuussuvun ja suomalaisten yli sata vuotta kestäneestä yhteistyöstä. Rautkallio korostaa kirjassaan suvun päämiesten läheisiä suhteita Suomen politiikan ja talouselämän kulloisiinkin johtajiin.