Suvi-Anne Siimes: ”En pitänyt Juha Sipilän eronpyyntöä kunniallisena”

Kolumni: ”Juuri ketään ei haitannut, että maallamme ei ollut enää eduskunnalle vastuussa olevaa poliittista hallitusta. Minusta se kuitenkin oli ja on edelleen kovin outoa ja kummallista.”

Teksti
Suvi-Anne Siimes

Suvi-Anne Siimes palaa Juha Sipilän hallituksen eroon Kanava-lehdessä 3/2019. ”Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä poliittisilla instituutioilla ja niiden vakauden ja uskottavuuden vaalimisella on koko ajan enemmän väliä tässä yhä levottomammaksi käyvässä maailmassa”, hän kirjoittaa.

Suomen Kuvalehti julkaisee kolumnin kokonaisuudessaan.

 

Toimittaja Saska Saarikoski kuvasi Helsingin Sanomissa maaliskuussa ilmestyneessä kolumnissaan ”Juha Sipilä on uusi mies, jolla on elämä edessään” (HS 15.3.2019) huikean hienosti siitä, miten nopeaksi poliittisen uutisoinnin sykli on muuttunut isojenkin asioiden äärellä. Hän käytti esimerkkinä viikkoa aiemmin tapahtunutta Sipilän hallituksen eroa.

Sipilän hallituksen eronpyyntöön liittynyt uutissykli kesti Saarikosken mukaan Helsingin Sanomien verkkoversiossa tasan kahdeksan tuntia ja 23 minuuttia. Perjantaina hieman ennen aamuyhdeksää tietoon tullut asia oli siis uutisoitu, useaan kertaan täydennetty, toimituksessa analysoitu ja pääkirjoitukseen asti paketoitu jo ennen kuin samana aamuna kokopäivätöihin lähteneet ihmiset olivat edes ehtineet kunnolla palata töistä takaisin koteihinsa.