Suuryritykset patistavat poliitikkoja: Pitäkää kiinni päästötavoitteista, ”investoijan kannalta nopea käsisäätö on kauhistus”

Vaarallisinta vihreässä siirtymässä olisi ”soutaminen ja huopaaminen”, sanoo Jouni Keronen, suomalaisen yritysverkoston perustaja.

energia
Teksti
Heikki Salmela

Jouni Kerosen Twitter-tili on viime viikkoina täyttynyt kehuista ja risuista, huolesta ja huojennuksesta, kun Keronen on kommentoinut poliitikkojen uusimpia ilmastoavauksia.

Haastan päättäjiä hakemaan vielä muita vaihtoehtoja.” ”Hyviä uutisia ilmastorintamalta! Onnittelut @EmmaKari ja @valtioneuvosto!

Keronen on Climate Leadership Coalition (CLC) -verkoston perustaja. Vuonna 2014 perustetun CLC:n jäseniä ovat käytännössä kaikki suurimmat suomalaiset energia-alan ja teollisuuden yritykset Nesteestä Koneeseen ja Fortumista Stora Ensoon. Verkoston mukaan sen yritysjäsenten markkina-arvo on lähes 70 prosenttia Helsingin pörssin markkina-arvosta.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on palauttanut ilmastokysymykset päivänpoliittisen keskusteluun, mutta uudesta näkökulmasta.

Pakotepakettien osana moni läntinen poliitikko haluaa rankaista Putinin hallintoa luopumalla venäläisestä fossiilisesta energiasta. Lisäksi Euroopan riippuvuutta venäläisestä ja muusta uusiutumattomasta energiasta halutaan vähentää.