Miten eroon poliittisista virkanimityksistä?

Niitä ei poisteta julistuksilla eikä juridiikalla, sanoo professori Ari Salminen.

Ari Salminen
Teksti
Leena Sharma

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus joutui eroamaan, mutta keskustelu poliittisista virkanimityksistä jatkuu. Onko tämä ikuisuusaihe, johon palataan samoilla argumenteilla puolesta ja vastaan, eikä lopulta mikään muutu, Vaasan yliopiston julkisjohtamisen professori Ari Salminen?

”Kyllä. Tämä on rakenteellinen vallankäyttöön liittyvä kysymys. Se ei poistu julistuksilla, joita olemme taas viime aikoina kuulleet. Muutos on vaikeaa myös lainsäädännön kautta.”

Mikä sitten auttaa?

”Eettismoraalinen avoin yhteiskunnallinen keskustelu on paras lääke. Ei pitäisi sortua siihen, että kun Keva on saatu järjestykseen, jatketaan entiseen malliin. Eettinen keskustelu olisi aina parasta käydä etukäteen eikä vasta silloin, kun joku skandaali on taas päällä. Pahinta on se jos luvataan, että nyt tämä on loppu, ja pienen ajan kuluttua sama meno jatkuu, sitä yritetään salailla ja sitten se taas paljastuu. Kansalaisten keskuudessa se aiheuttaa luottamuspulaa, horjuttaa legitiimiä hallintoa.”

Liittyikö Kevan tapaukseen jotain poikkeuksellista?

”Toimitusjohtaja ilmoitti aika hämmästyttävän suoraan – toki vasta jälkikäteen – että hän ja edeltäjänsä olivat tehtävässään puolueen jäsenkirjan ansiosta. Etukäteen niitä ei tietenkään myönnä kukaan, mutta jälkikäteen myöntäminekin oli poikkeuksellista.”

Aiheuttavatko poliittiset läänitykset sen, että pätevimmät henkilöt eivät edes hae virkoja, koska tietävät että eivät tule kuitenkaan valituiksi?

”Voi tällaistakin vaikutusta olla, mutta sitä ei pidä liioitella. Esimerkiksi ministeriöiden johtaviin paikkoihin on riittänyt päteviä hakijoita.”

Mitä muita haittoja virkanimityksistä aiheutuu?

”Yksi haittapuoli on se, jos kytkentä jää kiitollisuudenvelaksi. Kun henkilö tuntee itsekin, että häntä on avitettu asemaan, hän on ollut niin sanotusti oikeassa seurassa, hänelle syntyy kiitollisuudenvelka nimittäjilleen tai taustatahoilleen.”

Mitä siitä voi seurata?

”Silloin hänen energiansa saattaa suuntautua ihan muualle kuin tehtävän hyvään hoitoon. Jos näitä kytkentöjä on yhteiskunnassa paljon, se synnyttää reviireitä. Esimerkiksi tietyllä hallinnonalalla on vain tietyn puolueen jäseniä johtavissa tehtävissä. Reviirit byrokratisoivat ja rajoittavat. Ne luovat väliseiniä, joita hyvä hallinto ei missään tapauksessa kaipaa.”