Solidium: Valtion kassaan 3,5 miljardia euroa

Voitonjakoa valtiolle on rahoitettu myös myymällä Solidiumin salkussa olevien yhtiöiden osakkeita.

osinko
Teksti
Taina Kivelä

Solidium maksoi valtiolle 900 miljoonan osingot kesäkuussa päättyneeltä tilikaudelta. Vastaavalta ajalta yhtiö sai salkkunsa 12 pörssiyhtiöitä 350 miljoonan osinkotulot.

Sama on toistunut jo neljä kertaa. Solidium jakaa valtiolle reilusti enemmän osinkoa kuin se itse on saanut. Kun valtion kassaan on kilahtanut 3,5 miljardia osinkoja, Solidium itse on vastaanottanut noin 2,3 miljardin osinkotulot.

”Valtion taloudellinen tilanne on sellainen, että paine vastaavaan on jatkossakin olemassa”, arvioi toimitusjohtaja Kari Järvinen tilinpäätöksen tiedotustilaisuudessa 28. elokuuta. Vuonna 2008 perustettu yhtiö ilmoitti samalla juhlivansa viisivuotispäiviään.

Solidiumin salkun viiden vuoden yhteenlaskettu tuotto on ollut lähes 130 prosenttia, ja nyt päättyneellä tilikaudella tuotto oli peräti 31,4 prosenttia. Samaan aikaan salkun substanssiarvo on noussut pörssikurssien nousun siivittämänä 5,5 miljardista 8,6 miljardiin.

Solidiumin hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän mukaan tämä kertoo ennen kaikkea poikkeuksellisen suotuisesta ajanjaksosta markkinoilla.