Soini irtisanoutui rasismista eduskunnan edessä

Perussuomalaiset
Teksti
Karri Kokko
timo soini

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haluaa laittaa pisteen puolueensa ympärillä vellovalle keskustelulle muukalaisvihamielisyydestä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja eduskunnassa tiistaina. (Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva)

Soini sanoi tiistaina puolueensa näyttävästi irti rasismista eduskunnan edessä. Hän sanoi ilmoittaneensa erittäin selväsanaisesti aina ja kaikissa yhteyksiss , että perussuomalainen puolue ja hän itse eivät ole rasisteja, eikä puolueessa suvaita ihmisvihaa. Minkäänlaista kiihotusta, joka voi johtaa jopa väkivaltaan, ei hyväksytä.

”Toivon, että tämä tuli kaikille selväksi, niin yleisölle kuin kollegoille. Jos tästä asiasta on sanomista, toivon, että tullaan suoraan sanomaan se silmästä silmään ja edestäpäin.”

Soini vetosi kuitenkin, ettei ihmisiä demonisoitaisi eri mielipiteiden perusteella. Maahanmuuttopolitiikkaa on voitava perustellusti arvostella olematta rasisti. Lainsäädännön epäkohtiin on puututtava.

Soini käytti puheenvuoronsa tiistaina eduskunnan aloittaessa ulkomaalaislain päivityksen päätöskäsittelyn. Perussuomalaiset ja entinen sisäministeri Kari Rajamäki (sd) arvostelivat hallitusta pyrkimyksistä tehdä Suomesta liian houkutteleva maa järjestäytyneelle turvapaikkakeinottelulle. Turvapaikkamenettelyn katsottiin löystyneen samaan aikaan, kun sitä on muualla kiristetty, mikä näkyy tilastoissa.

Rajamäki piti omituisena, että hallituksen yksimielisenä esityksenä annettiin huomattavasti EU-direktiiviä pidemmälle menevä ja turvapaikkapolitiikan perusteita muuttava esitys. Hän oli tyytyväinen siihen, että esitystä muutettiin eduskunnassa olennaisilta osiltaan.

Perussuomalaiset vastustavat ainoana eduskuntaryhmänä lakiuudistusta, koska ilmoittivat pitävänsä sitä joiltakin kohdin liian tulkinnanvaraisena.

(STT)

Lisää aiheesta
Persujen keppihevonen (PolKom.fi 17.2.2009)