SK-kysely: Kansan mielestä hallitus hoitaa asioita yhä huonommin

Suomalaiset haluavat silti hallituksen jatkavan vaaleihin asti.

hallitus
Teksti
Tuomo Lappalainen

Jyrki Kataisen (kok) kuuden puolueen hallitus saa suomalaisilta kautta linjan kehnoja arvosanoja. Suomen Kuvalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan hallitus on onnistunut kansalaisten enemmistön mielestä useimmilla keskeisillä politiikan osa-alueilla huonosti tai melko huonosti. Kaiken lisäksi asioita hoidetaan nyt vielä huonommin kuin vuosi sitten, jolloin vastaava kysely tehtiin edellisen kerran.

Tuloksista käy ilmi, että erityisesti vasemmistopuolueiden kannattajat ovat hyvin tyytymättömiä hallitukseen. Kokoomuslaiset antavat sille lähes poikkeuksetta parempia arvosanoja. Tutkimuksen perusteella hallituksen linjan voi siis sanoa olevan ainakin jonkin verran kallellaan oikealle.

Oppositiossa keskustalaiset suhtautuvat hallitukseen hieman ymmärtäväisemmin kuin perussuomalaiset. Hallituksen sisäisiä jännitteitä kuvaa, että edes oppositiopuolueissa sen politiikkaa ei pidetä niin epäoikeudenmukaisena kuin vasemmistoliitossa.

 

Hallituksen yhtenä pahimpana epäonnistumisena on pidetty Henna Virkkusen (kok) johdolla valmistellun kuntauudistuksen ajautumista lähes täysin karille. SK:n kyselyn mukaan suurin osa jopa kaikkien hallituspuolueiden kannattajista on sitä mieltä, että hallituksen kuntapolitiikka on epäonnistunut. Virkkusen kokoomuslaisista puoluetovereistakin yli 60 prosenttia antaa siitä huonon arvosanan.