Sdp keskittyy nyt sisäiseen riitelyyn – Oppositiossa paukut riittävät vain kaiken vastustamiseen

”Meillähän on käynnissä tämä ruusujen sota, emme ehdi tekemään omia esityksiä”, sanoo kansanedustaja.

Antti Lindtman
Teksti
Heikki Vento

Eduskunnan väistötiloissa on ahdasta. Sibelius-Akatemian kahvilassa on melkein pakko istua siihen pöytään, johon mahtuu. Torstaina 1. joulukuuta kansanedustaja Susanna Huovinen (sd) liittyy keskustalaisten joukkoon, jossa jutustelua johdattelee konkaripoliitikko Seppo Kääriäinen.

Kahvilan toisella laidalla olisi ollut tilaa sosiaalidemokraattienkin ryhmässä. Eero Heinäluoma, Maarit Feldt-Ranta, Pia Viitanen ja Eeva-Johanna Eloranta siellä juttelevat. Tunnelma vaikuttaa vaisulta, puhe ei kanna naapuripöytiin.

Kaikkia puoluetovereitaan Huovinen ei välttele. Keskiviikkona 23. marraskuuta hän oli viettänyt kollegoidensa kanssa iltaa Sibelius-Akatemian lähellä sijaitsevassa ravintola Teerenpelissä.

Huovisen seurueessa olivat olleet kansanedustajat Krista Kiuru, Sanna Marin, Ilmari Nurminen, Suna Kymäläinen ja Johanna Ojala-Niemelä. Kiuru ja Marin ovat Sdp:n varapuheenjohtajia. Puoluetoimistosta paikalla oli viestintävastaava Dimitri Qvintus.

Seuraavana päivänä Sdp:n eduskuntaryhmä antoi potkut Sdp:n valtiovarainvaliokunnan vastaavalle Pia Viitaselle. Tilalle valittiin Krista Kiuru. Äänestystulos oli selvä 18–9.