Riitaisan hallituksen pääministeri on kuin haavoittunut eläin, jonka veren saalistajat haistavat – kohut noudattavat kaavaa

Uutisanalyysi: Pääministereiden julkisuusmyräkät yleensä vain voimistuvat, kun kohteen on vaikea myöntää tehneensä mitään väärää.

Olin viime sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla tenttaamassa Sanna Marinia (sd). Moni on ehkä kuullut tästä Kesärannasta radioidusta ohjelmasta, jota edeltäneen kahvihetken aikana pääministeri tarjoili toimittajille itse leipomaansa juustokakkua, epäilijöiden mukaan tylsyttääkseen parhaan terän kysymyksistä jo etukäteen.

Haastattelussa sivuttiin monien muiden aiheiden ohella myös Mariniin liitettyjä viimeaikaisia kohuja, kuten bilettämistä kulttuuriväen kanssa ja Instagram-postauksien synnyttämää paheksuntaa. Marinin äänensävy kertoi lievästä tuskastumisesta koko aiheeseen.

Vaikutelmaksi jäi, että hän ei kaikesta huolimatta kadu mitään. Ainakaan hän ei myönnä, että tekisi jotain toisin, jos voisi ottaa uusiksi.

Vaikka Marinin teflonpinta ei helposti säröile, jokin hänen olemuksessaan toi mieleen edellisellä vaalikaudella pääministerinä toimineen Juha Sipilän (kesk), joka myönsi parikin kertaa ajatelleensa tuskastuneena, että pitäkää tunkkinne.

Onko tuollainen ajatus käynyt joskus myös Kesärannan nykyisen emännän mielessä, utelin.