Pörssi kiinnostaa nyt myös isoja yrityksiä

Virta käy First North -markkinapaikalta Helsingin pörssin päämarkkinalle.

Ensin Taaleri, sitten Siili. Alkuvuoden aikana kaksi yhtiötä on siirtynyt kevyemmin säädellyltä First North -markkinapaikalta Helsingin pörssin päämarkkinalle.

”Taalerin koko ja liiketoiminta tuplaantuivat niiden kolmen vuoden aikana, jolloin yhtiön osakkeella käytiin kauppaa First Northilla. Oli luontevaa siirtyä päämarkkinalle keskisuurten yritysten sarjaan, jolloin näkyvyys ja kaupankäyntiaktiivisuus on suurempaa. Sen on jo nyt voinut nähdä osakkeen arvostuksessa. Kun tarvitsemme lisäpääomaa, olemme jo valmiiksi vertaistemme joukossa, mikä tukee osaltaan sijoittajasuhdetyötämme ja mahdollisten osakeantien markkinointia”, Taalerin viestintäjohtaja Taneli Hassinen sanoo.

Hassinen ei sitä mainitse, mutta ulkopuolelta katsottuna First Northilla on hieman rupulistan maine. Se koostuu varsin sekalaisesta yhtiöjoukosta, joista osa ei tee vielä lainkaan liikevaihtoa vaan pelkästään tappiota. Useimmat yhtiöistä ovat sangen pieniä.

”Pörssilistan keskisuurten sarjassa päädymme herkemmin kansainvälisiin indekseihin. Se tukee myös osakaskunnan laajentumista kansainvälisille sijoittajamarkkinoille. Uskomme myös instituutiosijoittajien osuuden kasvavan yksityissijoittajiin painottuneessa omistajakunnassa”, Hassinen jatkaa.

Päämarkkinan huonoista puolista hän nostaa esiin sääntelyn.