Pekka Vauramo voi jättää Finnairin lämpimin mielin: nelinkertaisti yhtiön tuloksen, yli tuplasi omat tulonsa

Uutisanalyysi: Seuraajan etsinnässä kannattaisi huomioida kolme mahdollisuutta, joita Finnairissa ei ole ennen hyödynnetty.

Finnair
Teksti
Jyri Raivio

Finnairin toimitusjohtajana miltei päivälleen viisi vuotta työskennellyt Pekka Vauramo jättää lentoyhtiön. Kaivosinsinööri Vauramo tuli lentobisnekseen metalliteollisuudesta eli Cargotecistä ja palaa koulutuksensa mukaiselle toimialalle, metallin suuryrityksen Metson toimitusjohtajaksi. Vaihdos tapahtuu viimeistään marraskuussa.

Vauramosta jää yhtiöön ja toimialalle hyvä muisto.

Hän tuli toimitusjohtajaksi keskellä melkoista turbulenssia. Edeltäjä, niin ikään vuori-insinööri, Mika Vehviläinen oli profiloitunut lähinnä kohtuuttomiksi koettujen työsuhde-etujen haalijana. Yhtiö tuotti tappiota, väkeä oli pakko vähentää ja henki oli näin muodoin huono.

Vehviläinen tosin onnistui kääntämään yhtiön voitolliseksi viimeisenä kokonaisena toimitusjohtajavuonnaan 2012. Silloin toiminnallinen liiketulos oli 45 miljoonaa euroa plussalla.

Vuonna 2017, viimeiseksi jääneenä koknonaisena Vauramo-vuonna, tulos oli lähes nelinkertainen. Se on parantunut 14 vuosineljännestä putkeen.