Outo ilmiö Helsingissä, uusia ravintoloita kurjuuden keskelle: "Kun ehdotin kolmannen paikan avaamista, he meinasivat ampua minut"

Helsinkiin avataan tänä syksynä puolensataa uutta ravintolaa samaan aikaan, kun jo olemassa olevat ravintolat taistelevat henkiinjäämisestä. 

Hans Välimäki
Teksti
Markus Ånäs
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Helsingin Kluuvissa sijaitseva Bardot-ravintola on 19. marraskuuta niin täynnä asiakkaita kuin se rajoitusten myötä on mahdollista.

Kala- ja äyriäistiski tyhjenee illan mittaan viimeistä Gillardeau-osteria myöten.

Ranskalaistyylinen Bardot on keittiömestari Hans Välimäen uusin ravintola, joka avautui lokakuussa 2020.

Pääkaupungin ravintola-alalla käydään kovaa reviiritaistelua samaan aikaan, kun epidemia runtelee liiketoimintaa. Näyttävimmistä lanseerauksista ovat vastanneet riippumattoman ravintola-alan eli suurten ketjujen ulkopuoliset konkarit, kuten Välimäki.

Uusia ravintoloita avataan tänä syksynä puolensataa.