Nyt keskustakin vaatii ulkopuolista apua Kittilän tilanteen selvittämiseksi

Päätöksenteon oltava laillista ja läpinäkyvää, muistuttaa ex-kuntaministeri Tapani Tölli.

Keskustan kuntatyöryhmän puheenjohtaja, ex-kuntaministeri Tapani Tölli antaa täyden tukensa kuntaministeri Paula Risikolle (kok) Kittilän kunnallisen päätöksenteon saattamiseksi päiväjärjestykseen.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko kertoi Suomen Kuvalehden haastattelussa perjantaina 30. tammikuuta tarjoavansa valtiovarainministeriön kuntaosaston lainoppineita avuksi Kittilän kunnan kriisiytyneen päätöksenteon selvittämiseksi.

Kittilän kuntapäättäjillä on ministeri Risikon mukaan vastuu siitä, että kunnan hallinnossa kyetään palaamaan pikaisesti säälliseen päiväjärjestykseen. Risikko oli tavannut Kittilän kunnanhallituksen keskustalaisen puheenjohtajan Timo Kurulan ja tarjonnut apua tilanteen selvittämiseksi. Kurula on pyrkimässä eduskuntaan keskustan ehdokkaana.

”On syytä selvittää tapahtuneet perin juurin ja siihen tarjoan maan parhaiden kuntalainoppineiden apua”, Risikko totesi SK:n haastattelussa.

Kansanedustaja Tapani Tölli kertoo nyt olevansa Risikon kanssa samaa mieltä. Tölli on paitsi keskustan kuntatyöryhmän puheenjohtaja ja ex-kuntaministeri, myös perustuslakivaliokunnan jäsen – ja sen lisäksi kokenut kunnanjohtaja.