Pörssitulokkaan miljoonariski

Helsingin pörssiin listautuvalla GF Moneylla on suuret saatavat lahjus-, verorikos- ja rahanpesuepäilyihin kytkeytyvältä Nuorisosäätiöltä.

GF Money
Teksti
Jarno Liski

GF Money tavoittelee sijoittajilta jopa 36 miljoonaa euroa uusia pääomia. Osakkeiden puolitoista viikkoa kestävä merkintäaika alkaa maanantaina 21. toukokuuta.

Yhtiö on toiminut kuutisen vuotta. Se on laajentanut viime vuosina muun muassa pikavippeihin ja kiinteistöliiketoimintaan.

Niin sanottuna varjopankkina aloittaneen yhtiön alkuperäisenä liikeideana on kuitenkin lainata rahaa yrityksille, joille pankit eivät myönnä lainaa. Yksi tällainen yhtiö on ollut yläsavolaisen Runnin kylpylän kiinteistöt aiemmin omistanut, Nuorisosäätiön entisten johtajien Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen yhtiö Greenport Oy.

Nuorisosäätiöön ja Salpausselän Rakentajat -yhtiöön liittyvä Helsingin poliisin rikostutkinta liittyy osaltaan myös tähän GF Moneyn Greenport Oy:lle antamaan lainaan. Viranomaiset epäilevät, että tätä GF Moneyn Haaron ja Nousiaisen yhtiölle antamaa 750 000 euron lainaa olisi maksettu Nuorisosäätiöltä peräisin olevilla rahoilla.