Ministeriön käsitys muuttui "totaalisesti perjantaina" – vaatii Kulmunilta ja Tekiriltä heti selvitykset ostoista

Katri Kulmunilla ja konsulttiyhtiö Tekirillä on tiistai aikaa selvittää työ- ja elinkeinoministeriölle, mitä palvelut todella pitivät sisällään.

Harri Saukkomaa
Teksti
Jarno Liski

Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela kertoo, että ministeriö on käynnistänyt takaisinperinnän entisen ministerin Katri Kulmunin (kesk) viestintäkonsultoinnista.

Vielä keskiviikkona 3. kesäkuuta ministeriö julkaisi yhdessä valtiovarainministeriön kanssa oikeudellisen arvion, jonka mukaan viestintäyritys Tekiriltä tehtyihin hankintoihin ”ei liity oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä”.

Nummelan mukaan ministeriön käsitys tapahtumista on sittemmin muuttunut. Tämä tapahtui Kulmunin perjantaina pitämän tiedotustilaisuuden myötä. Kertoessaan erostaan Kulmuni viittasi puoluekokouspuheen harjoitteluun.

”Tilannehan muuttui perjantaina 5. kesäkuuta totaalisesti tältä osin. Tähän asti meille on virkamiehille koko ajan sanottu ja vannottu vielä erikseen kysyttäessä, että kaikki tehty työ on liittynyt ministerin tehtäviin”, henkilöstö- ja hallintojohtaja Nummela sanoo.

Ministeriö on antanut Kulmunille ja Harri Saukkomaan Tekir-yritykselle tiistain 9. kesäkuuta aikaa toimittaa selvitys laskutusperusteista eli konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä.