Liberan entinen johtaja Heikki Pursiainen ei kelvannut vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi

Helsingin piirin ratkaisu on herättänyt vihreissä keskustelua siitä, mahtuvatko oikeistolaisesti ajattelevat puolueeseen.

Vihreiden Helsingin piiri nimitti 13. joulukuuta kolme uutta eduskuntavaaliehdokasta. Ehdolla ehdokkaaksi oli myös ajatuspaja Liberan entinen toiminnanjohtaja ja nykyinen Mustread-julkaisun osakas ja strategi Heikki Pursiainen.

Syyskokous ei kuitenkaan hyväksynyt piirin hallituksen esittämää ehdokaslistaa sellaisenaan. Pursiaista ei valittu ehdokkaaksi.

Piirin ratkaisu on herättänyt vihreiden joukossa keskustelua siitä, millä tavalla eri laitoja edustavat henkilöt mahtuvat puolueeseen. Osa Suomen Kuvalehden tavoittamista henkilöistä kokee, että markkinaliberaalille joukolle on aiempaa vähemmän tilaa vihreissä.

Tätä laitaa on edustanut muun muassa Antero Vartia, joka on ilmoittanut jättävänsä eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen. Helsingin vaalipiiristä ehdolla ollut Vartia keräsi vuoden 2015 vaaleissa miltei 7 000 ääntä. Saalis oli vihreiden kolmanneksi suurin Helsingissä.

Vartia on profiloitunut julkisuudessa muun muassa vaatimalla apteekkisääntelyn purkamista ja yritystukien leikkaamista.