Korona kurittaa rajusti jo jopa verkkokauppoja, yrittäjillä kolme toivetta ahdingon helpottamiseksi

Suomen Yrittäjät toivoo joustoja, joiden avulla yritykset pääsisivät kassakriisien yli.

koronavirus
Teksti
Matti Rämö

Koronaviruksen horjuttaessa maailmantaloutta vaikutukset näkyvät laajasti myös suomalaisella yrityskentällä. Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan vaikutukset eivät enää kohdistu vain tiettyihin aloihin, joihin korona osuu erityisellä tavalla.

”Viime päivien tapahtumat ovat myös johtaneet siihen, että Suomen taloutta kannatellut kotimainen kulutus näyttää nyt ainakin hetkellisesti hyytyvän. Eri kanavia pitkin tulee nyt palautetta kaikilta toimialoilta.”

Korona on osunut raskaasti esimerkiksi matkailualaan ja tapahtumajärjestäjiin. Sanna Marinin (sd) hallitus antoi torstaina 12. maaliskuuta suosituksen kaikkien yli 500 ihmisten kokoontumisten perumisesta ja kehotti harkitsemaan pienempienkin tapahtumien järjestämistä. Suositus on johtanut laajamittaiseen yleisötapahtumien perumiseen.

Myös koronan välilliset vaikutukset osuvat moneen yritykseen.

”Saamme viestejä tuotannollisilta yrityksiltä, joilla on toimituksia jumissa eri puolilla maailmaa, ja jotka ei pysty siksi palvelemaan asiakkaitaan. Kun saatavien kiero hidastuu, kassakriisi uhkaa monia yrityksiä.”