Kiinteistörahasto keräsi rahaa tuhansilta sijoittajilta, osti valtiolta arvokorttelin – poliisi epäilee omistajaa talousrikoksista

Rikosepäilyt liittyvät vaasalaiskiinteistön kauppaan, kertoo Icon Corporationin hallituksen puheenjohtaja Kristian Wester. 

kiinteistöt
Teksti
Jarno Liski

Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Icon Kiinteistörahastoja pyörittävän Icon Corporation Oy:n entisestä toimitusjohtajasta Markus Havulehdosta

Pohjanmaan käräjäoikeudessa on poliisin vaatimuksesta määrätty Havulehdon omaisuutta takavarikkoon 546 280 euron edestä. Havulehto on edelleen Icon Corporationin suurin omistaja. Takavarikosta kertoi ensimmäisenä Vasabladet-lehti 28. marraskuuta.

Takavarikko perustuu rikosepäilyihin törkeästä kavalluksesta, törkeästä petoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Epäillyn kavalluksen tekoaika on helmikuusta 2017 marraskuuhun 2018. Epäillyn petoksen tekoaika on huhtikuusta 2018 maaliskuun loppuun 2019.

”En katso syyllistyneeni rikoksiin. Luotan että viranomaiset selvittävät asian”, kommentoi Havulehto.

Icon Corporation on kerännyt kymmeniä miljoonia rahaa yli 3 000 sijoittajalta. Varoja on sijoitettu erilaisiin kiinteistökehityshankkeisiin. Sijoittajilta on kerätty niin rahastosijoituksia kuin velkakirjasijoituksia.