Keskustan johtoon naisenemmistö: Riikka Pirkkalainen ja Hannakaisa Heikkinen ottivat miehiltä paikat eturivissä

Puoluesihteerivaali ratkesi Pirkkalaisen eduksi selvin numeroin. Kansanedustaja Antti Kurvinen putosi varapuheenjohtajistosta 26 äänen erolla.

politiikka
Teksti
Heikki Vento

Ministerin erityisavustaja Riikka Pirkkalainen ja kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen ottivat miehiltä paikat keskustan eturivissä. Edellisessä puoluejohdossa oli vain yksi nainen ja neljä miestä.

Sotkamon puoluekokouksen tärkeimmän todellisen vaalin voitti lauantaina erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, joka valittiin puoluesihteeriksi. Pirkkalainen kukisti puolueen Keski-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajan Jirka Hakalan selvästi äänin 1562-532. Entinen puoluesihteeri Jouni Ovaska ei ollut ehdolla vaalissa.

Pirkkalainen  varmisteli voittoaan esittelypuheenvuorossaan, jossa hän onnistui paremmin kuin kentän ehdokkaana markkinoitu Hakala. Pirkkalainen oli myös keskustan johdon suosikki.

Tiedotustilaisuudessa puheenjohtaja Juha Sipilä ei peitellyt tyytyväisyyttään Pirkkalaisen valinnasta. Osasyynä tyytyväisyyteen saattoi olla se, että Hakalaa tuki kansanedustaja Tuomo Puumala, joka kilpaili Sipilän kanssa puolueen puheenjohtajan paikasta 2012.

Ministeri Annika Saarikon erityisavustajana työskentelevä Pirkkalainen, 38, kuuluu keskustan liberaaleihin.