Keskusta pysäytti Raimo Luoman nimityksen TEM:n kansliapäälliköksi – nimitykset kiristävät välejä demareihin

Aiemmin Sdp pysäytti Päivi Nergin valinnan valtiovarainministeriön ykkösvirkamieheksi.

keskusta
Teksti
Jari Hanska

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Valtioneuvoston torstaina 28. toukokuuta pidettävässä yleisistunnossa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäälliköksi oli tarkoitus nimittää Antti Rinteen (sd) entinen valtiosihteeri Raimo Luoma (sd).

Hän on työskentellyt aikaisemmin Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajana.

Kansliapäällikön nimitysasia kuuluu työministeri Tuula Haataisen (sd) tontille.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Luoman nimitys vedettiin pois asialistalta keskustan pyynnöstä. 

 

Ministeriöiden korkeimpia virkamiehiä eli kansliapäällikköjä koskevat nimitykset ovat herättäneet ristiriitoja hallituksen sisällä pitkin kevättä.

Sosiaalidemokraatit torppasivat aikaisemmin keväällä valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi pyrkineen Päivi Nergin valinnan. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) oli nimittämässä tehtävään valtiovarainministeriön alivaltiosihteerinä työskentelevän Nergin, joka on aiemmin työskennellyt sisäministeriön kansliapäällikkönä.

Nergin nimitys vedettiin useamman kerran pois valtioneuvoston asialistalta.

Torstaina 23. huhtikuuta nimitys poistettiin asialistalta, kun  kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) halusi perehtyä hakuasiakirjoihin.

 

Nergin valinta on aiheuttanut eripuraa viime vaalikaudella tapahtuneen sote- ja maakunta-uudistuksen valmistelua koskeneen tiedonkulkuongelman vuoksi.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan selvitettävänä on ministeriöiden ja eduskunnan välinen tiedonsaanti. Yksi osa selvityksestä koskee Nergin ja hänen alaistensa toimintaa sote-uudistuksen valmistelun yhteydessä.

Rinteen entistä valtiosihteeriä kosiskeltiin konsultiksi koronakriisissä, antoi rukkaset – nousemassa nyt TEM:n kansliapäälliköksi