Kanerva vihjaili viesteissä suorasukaisesti

Hymy (lehti)
Teksti
Karri Kokko

Osa Ilkka Kanervan kirjoittamiksi väitetyistä tekstiviesteistä osoittautui tiistaina jokseenkin suorasukaisiksi. Hymy-lehden julkaisemissa viesteissä ehdotetaan erotiikkatanssija Johanna Tukiaiselle tapaamisia ja koskettelua ja vihjaillaan enemmästäkin.

Kanerva itse luonnehti tekstiviestien sisältöä vain muutama päivä sitten niin, ettei hän esittäisi niitä pyhäkoulussa. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin totesi, etteivät viestit nyt niin tavattomiakaan ole.

Aiemmin 7 päivää -lehdessä Kanerva vielä väitti, että kyseessä oli lähinnä väärinkäsitys. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Marja Tiura puolestaan sanoi julkisuudessa Kanervan kertoneen ryhmäjohdolle, ettei tekstiviesteissä olisi ”alapään asioita”. Kun ensimmäinen viesteistä lauantaina tuli julki, Tiura luonnehti sitä Aamulehdessä yllättäväksi.

Runsaat parikymmentä viestiä julkisuuteen

Yksi Kanervan helmikuussa Tukiaiselle lähettämistä viesteistä kuuluu Hymy-lehden mukaan ”Miten ois koskettaa yökerhossa sua sormilla”. Viikkoa myöhemmin kirjoitettu viesti puolestaan päättyy ”…jos teitä innostaa istua alas, syödä ja katsoa mitä sitten…”.

Eräässä viestissä todetaan: ”Kuulostaa lähes fantasialta. Oletko pitänyt puutarhasi kunnossa?” Ja toisessa: ”Minusta on ihana joskus katsoa kun kumppani käy kuumana ja näyttää mistä on kyse. Et taida uskaltaa?”

Hymy-lehti julkaisi yhteensä 24 tekstiviestiä tammikuun lopun ja maaliskuun alun väliltä. Joukossa on myös Ilta-Sanomien jo lauantaina julkaisema viesti ”Haluatko tehdä sitä jossain jännässä paikassa. Mikä se voisi olla?”.

Juttujen päätyminen lehtiin askarrutti Kanervaa

Tapaamisesta illallisen merkeissä tai muutoin puhutaan useammassakin lehteen poimitussa kohdassa. Vielä 1. maaliskuuta sävy oli seuraava:

”No voi hemmetti, su olis ollut oikein sopiva, mutta olen taas ulkomailla. Eilen olis ollut kans. Mäkin olin ulkona ja olis tehnyt mieli…vaikka nähdä.”

Vajaata kahta viikkoa aiemmin hän kirjoitti: ”Kaksikin käy, mies mukana. Tarkoitin illallista, jos nainen (naiset) viettelevät ja rupeaa tekemään mieli. Mikä neuvoksi.”

Kanerva muun muassa kommentoi Iltalehden julkaisemia kuvia Tukiaisesta. Hän myös kysyy, miten Tukiainen aikoo huolehtia, ”ettei tule mitään juttuja lehtiin. Se on mahdotonta. Nyt ei tapahtunut mitään etkä sä hölötä tyhjiä.”

Kanervan on sanottu lähettäneen viestejä kaikkiaan noin parisataa. Hymyn mukaan sen julkaisema valikoima tekstiviesteistä on kattava. Tukiainen on kertonut, ettei hän ole antanut kaikkia viestejä Hymylle.

Kanerva on ollut jo vuosia yhdessä nykyisen elämänkumppaninsa kanssa. Tämä on sanonut iltapäivälehdille tienneensä Kanervan lähettämistä tekstiviesteistä.

Teksti Mia peltola ja Minna Holopainen (STT)