Kanerva kantaa ristiä Turun Tuomasmessussa

Ilkka Kanerva
Teksti
Jyrki Jantunen

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok) lukee Raamatun tekstiä ja kantaa ristiä Turun Mikaelin kirkon Tuomasmessussa pääsiäislauantaina. Tekstinlukijana toimii Kanervan lisäksi mallimammana tunnettu turkulainen yrittäjä Marjo Sjöroos.

Messun järjestää Suomen Liikemiesten Lähetysliitto, joka sopi esiintymisestä Kanervan kanssa tiettävästi jo vuodenvaihteessa. Asiasta kertoivat iltapäivälehdet tiistaina.

Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen kertoi STT:lle saaneensa itse tietää Kanervan esiintymisestä vasta tiistaina. Hän ei kuitenkaan näe mitään estettä sille, etteikö Kanerva voisi tekstiviestikohusta huolimatta esiintyä Tuomasmessussa.

”Vaikka teko on täysin tuomittava, niin hän on pyytänyt julkisesti anteeksi ja tunnustanut erehtyneensä. Kirkon täytyy elää sen mukaan, mitä se opettaa anteeksiantamuksesta”, huomauttaa Lehikoinen.

Messussa on mukana muitakin poliitikkoja, sillä saarnan pitää Turun entinen piispa, kansanedustaja Ilkka Kantola (sd). Messun musiikkiesityksestä vastaa oopperalaulaja Pentti Hietanen perheineen.

Pääsiäisyön ylösnousemusmessu alkaa Mikaelin kirkossa lauantaina kello 22. Kirkkoon mahtuu enimmillään 1 800 sanankuulijaa.

STT 18.3.2008