Illallinen Petteri Orpon kanssa 1800 euroa – Kokoomus kerää vaalirahaa

Kolmet vaalit maksavat puolueelle yli 1,5 miljoonaa euroa.

Puolueet valmistautuvat vaaliruuhkaan, kun seuraavien 15 kuukauden aikana pidetään todennäköisesti kolmet vaalit: lokakuussa maakuntavaalit, huhtikuussa 2019 eduskuntavaalit ja pian niiden jälkeen Euroopan parlamentin vaalit. Puolueet keräävät parhaillaan euroja kampanjoiden rahoittamiseksi.

Erilaiset seminaarit, tapaamiset ja kutsuvierasillalliset ovat ahkerasti käytettyjä keinoja täyttää puolueiden kassalippaita. Tuore esimerkki on kokoomuksen omistaman Kansallismedia Oy:n torstaina 1. maaliskuuta järjestettävä ”Yhteistyöilta”.

Helsinkiläisessä huippuhotellissa pidettävän yhteiskunta- ja talouspoliittisen illan verollinen kynnysraha on 1 800 euroa. Illalliskortti kattaa kolmen ruokalajin aterian ja puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpon puheen.

Kyse ei ole kahden hengen kynttilätilaisuudesta vaan paikalle on tulossa 60 maksavaa vierasta. Orpon ja maksavien vieraiden lisäksi tilaisuuteen osallistuvat kaikki kokoomuksen ministerit ja eduskuntaryhmän johtoa.

Kokoomuksen hallintopäällikön Timo Elon mukaan iltaan on kutsuttu yritysten ja eri järjestöjen kuten ammattiliittojen edustajia. Vieraat kantavat yhtiön kassaan yli 100 000 euroa.